Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ουζομεζεδοπωλείο Γλυκάνισος


Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία

          
            Ένα ζεστό μεσημέρι του Αυγούστου αποφασίσαμε να βγούμε έξω για φαγητό και πήγαμε στο Ουζομεζεδοπωλείο Γλυκάνισος στην Πυλαία. Ο χώρος ωραίος δεν θύμιζε κλασικό μεζεδοπωλείο, οι σερβιτόροι ευγενικότατοι και γεμάτο κόσμο, άρχισα να πιστεύω ότι θα περνούσαμε ωραία.
Ύστερα από 25 λεπτά αναμονής για να παραγγείλουμε άρχισα να αλλάζω γνώμη. Με τα πολλά ήρθαν να μας πάρουν παραγγελία και ζήτησαν συγνώμη για την καθυστέρηση. Παραγγείλαμε ένα ορεκτικό και 2 κυρίως πιάτα μιας και ήμασταν 2 άτομα. Το ορεκτικό, φύλλα ρυζιού γεμιστά με τυρί και λιαστή ντομάτα δεν έλεγε πολλά, η γεύση του τυριού κάλυπτε όλες τις υπόλοιπες. Το ένα κυρίως ήταν γεμιστά καλαμαράκια με χαλούμι άλλα και εκεί υπερτερούσε η γεύση του κάρβουνου της ψησταριάς, προφανώς ξεχάστηκαν λίγο παραπάνω στη σχάρα. Το άλλο πιάτο δεν το δοκιμάσαμε μιας και περιμέναμε γύρω στη μισή ώρα, δεν το έφεραν και το ακυρώσαμε (θέλει αρκετή ώρα για να ετοιμάσεις λιγκουίνη με γαρίδες) ο σερβιτόρος ευγενικότατος προσπάθησε να πάρει το φταίξιμο πάνω του.
         Παρόλο που το μαγαζί πάσχει και στο σέρβις και στις γεύσεις του οι τιμές του κινούνται σε επίπεδα γκουρμέ εστιατορίων, με τα ορεκτικά να κινούνται μεταξύ 4-9 ευρώ τα κυρίως 8-14!!! και όσο για φρέσκο ψάρι ας μην το συζητάμε καλύτερα.


            Κάτι ασήμαντο που όμως μου έκανε εντυπωση είναι ότι έχεις την επιλογή ανάμεσα σε απλό ψωμί (1 ευρώ κατ' άτομο) και ατομικά πιτάκια (1,40 ευρώ κατ' άτομο). Τα 0.40 δεν είναι μεγάλο ποσό για να δώσεις σημασιά, το ότι όμως δεν ρωτάνε τον πελάτη και φέρνουν κατευθείαν τα πιτάκια, κατα την προσωπική μου άποψη λέει πολλά για την πολιτική που ακολουθεί η διεύθυνση του μαγαζιού
           Αν είναι η πρώτη φορά που τρως σε εστιατόριο θα ενθουσιαστείς, αν έχεις πάει όμως μία φορά σε μία απλή ταβέρνα δεν θα ανεχτείς να πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Βαθμολογία: 2 στα 10



2 σχόλια:

  1. Δικιο εχεις Κωστα. Δυστυχως καποιοι ανθρωποι εχουν κανει τα αυτονοητα επιστημη και τα χρεωνουν και υπερβολικα απο πανω. Γιαυτο και στην ελευθερη αγορα, ο πελατης ειναι αυτος που εχει τον τελευταιο λογο, και ειτε επιβραβευει με την επιλογη του εκ νεου, ειτε ΤΙΜΩΡΕΙ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο καταναλωτής ξυπνήσει πολλά πράγματα θα αλλάξουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή