Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ταβέρνα Ακρογιάλι

Κοκκάρι, Σάμος



Για σήμερα ας ξεφύγουμε από Θεσσαλονίκη και ας πάμε σε ένα νησί όπου έζησα αρκετά χρόνια και το αγαπώ, τη Σάμο. Όλο το διάστημα που έμεινα εκεί δεν βρήκα ένα μαγαζί να με εντυπωσιάσει.
Το φαγητό κινούταν σε μέτρια προς καλά επίπεδα αλλά ή τιμή του ήταν εξωφρενική (3 άτομα να παραγγέλνουν μεζέδες και ένα μπουκάλι τοπικό κρασί με συνολική κοστολόγηση 80 € θεωρώ ότι πλησιάζει πολύ κοντά σε ληστεία) ή περνούσε απαρατήρητο.
Μετά από αρκετά χρόνια στο νησί και αφού πίστευα ότι το είχα μάθει πλέον τέλεια ένα φίλος με πήγε στο Κοκκάρι στην ταβέρνα Ακρογιάλι (αν προσπαθήσεις να ρωτήσεις κάποιον ντόπιο που είναι η ταβέρνα Ακρογιάλι θα αποτύχεις μιας και όλοι ξέρουν την ταβέρνα του Παρτσάφα, από το επώνυμο των ιδιοκτητών). Το μαγαζί βρίσκεται κοντά στην έξοδο προς Καρλόβασι και εξωτερικά μπορεί να περάσεις από έξω και να μην το δώσεις σημασία, από την άλλη μεριά βέβαια τα τραπεζάκια βρίσκονται πάνω στα βότσαλα της παραλίας, όπως και όλα τα μαγαζιά στο Κοκκάρι. 



Το μαγαζί είναι οικογενειακό, ο ένας αδελφός έχει την κουζίνα και ο άλλος το σέρβις, τα υλικά είναι είτε δική τους παραγωγή είτε τα προμηθεύονται από την τοπική αγορά. Όλα είναι μαγειρεμένα με μεράκι και φροντίδα, η παστή μέλουνα είναι αριστούργημα, το τυρί του, οι σαλάτες, όλα τα θαλασσινά και ότι άλλο δοκιμάσετε δεν θα σας απογοητεύσει. Με το τέλος έρχεται και μία ποικιλία γλυκών του κουταλιού, όλα χειροποίητα, με αποκορύφωμα τον πελτέ κυδωνιού.

 
Όσοι από εσάς βρεθείτε στην Σάμο μην αμελήσετε να επισκεφτείτε τον Παρτσάφα και να συνοδεύσετε το δείπνο σας με αρκετά μπουκάλια τοπικό λευκό κρασί.
Βαθμολογία: 8,5 στα 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου